גיל חודשיים הוא הגיל שבו אנחנו כבר מחכים שהתינוק יתחיל לחייך, אבל גם משלימים עם גזירת הגזים וכאבי הבטן.
זהו הגיל שבו אנחנו מתחילים להרגיל את התינוק לתנוחות שכיבה שונות, כדי לעזור לשרירים הנכונים להתפתח וזה לא הכל – אז למה עוד אתם יכולים לצפות, כשהתינוק הקטן שלכם מגיע לגיל חודשיים?
חודש שני להתפתחות התינוק – למה זה חשוב?
התפתחות התינוק לפי חודשים היא אחד הנושאים המעניינים ביותר הורים צעירים באשר הם ובצדק – חשוב לדעת למה לצפות בכל אחד משלבי ההתפתחות כדי להבטיח מעקב אחר התפתחות תקינה וטיפול בבעיות התפתחות במידת הצורך.
אז למה אתם יכולים לצפות חודשיים אחרי הלידה?
קשר עין בחודש השני לחיים
זהו הגיל שבו מתחילה להתבסס ראיית התינוק. הוא מצליח לראות יותר ברור, להבחין בפרטים ואף לזהות את הדמויות הבולטות בחייו.
אתם יכולים להסתכל לו בעיניים, לומר לו מילים נעימות ומרגיעות, לחייך אליו וכך לחזק את תחושת הביטחון שלו.
מתי הוא יחייך כבר???
זהו, עבר כבר חודש שלם בלי חיוכים. רק מבטים תועים וחסרי מיקוד היו מנת חלקכם, אבל עכשיו אתם יכולים להתחיל לשים לב, כי זה הגיל שבו התינוק עשוי להתחיל לחייך.
אל תעצרו את הנשימה, כי זה יכול לקחת קצת זמן, אפילו עוד חודש שלם, אבל זה הזמן להתחיל לצפות ולהתרגש – לקראת החיוך הראשון.
מתי הגזים האלה יגמרו כבר?
ואם להתנסח במילים מדויקות יותר – הגזים רק עכשיו מתחילים. זה הזמן להתכונן לשעות ארוכות של כאבי בטן, ,למלא את המקרר בתכשירים טבעיים נגד כאבי בטן, לבדוק אם אפשר לבחור תמ"ל יותר קליל ומרגיע, או אם את מניקה – להפסיק לאכול ולשתות מזונות שעלולים לגרום לגזים ויש הרבה כאלה…
בינתיים אפשר להתאמן על טכניקות עיסוי שונות, להחליף תנוחות שכיבה והחזקה בידיים, למצוא דרכים מגוונות להרגיע ולשמח אותו וגם להשתמש בתכשירים מתאימים ולבדוק, כאמור, את הרכב המזון שלו.
גיוון בתנוחות שכיבה
אם עד עכשיו התינוק שלכם היה מונח על גבו כאבן שאין לה הופכין ומדי פעם הייתם הופכים אותו גם על הבטן, אז עכשיו זה הזמן להכיר לו גם את צידי הגוף ואת ההנאה שבשינוי תנוחת שכיבה מדי פעם. אם הוא מתנגד לתנוחות החדשות, נסו לסדר לו את הזרועות בצורה קצת שונה ולעסות לו את השכמות – אולי זה מעייף אותו.
אשר ומומלץ גם להשכיב אותו על הצד על פוף רך, או להיעזר בחיתול בד מגולגל כדי לתמוך בתנוחה.
לסיכום
קיימים כמה שלבי התפתחות נפוצים בתקופה חדשה זו של חיי התינוק, אבל חשוב לזכור שלא כל תינוק מתפתח באותו קצב ולכן, אם יש קושי, או עיכוב באחת מאבני הדרך, כדאי להיוועץ עם אחות טיפת חלב, לבדוק אם יש בעיה, או שהכל תקין ואפשר לתת לעולל להתפתח בקצב שלו.