יש לכם בעיה רפואית, הגשתם בקשה לפטור ממס הכנסה ועברתם את הוועדה הרפואית. מזל טוב, קיבלתם פטור ממס הכנסה. אבל השאלה היא כמה מקבלים ואיך מחשבים את הפטור? כל הפרטים כאן.
השאלות שתצטרכו לשאול את עצמכם כדי לחשוב את הפטור ממס הכנסה
יש מספר שאלות עליהן תצטרכו לענות על מנת לבצע את מחשבון פטור ממס הכנסה, אלו השאלות –
- מה גובה המשכורת החודשית שלכם?
- האם הפטור הוא זמני או קבוע?
- מה גובה אחוזי הנכות שלכם?
- מהי הבעיה הרפואית בגינה קבלתם פטור ממס הכנסה?
- האם יצאת לפנסיה?
אז איך מחשבים בעצם את הפטור
אם אושרה לכם הבקשה או בין אם אתם רוצים לבדוק כמה זה ייצא במידה ותאושר, ענו על השאלות ששכתבנו למעלה וכך תדעו (לפחות בערך, אלא אם כן תעזרו במומחה שיוכל לדייק לכם את הסכומים) איך ייקבע גובה הפטור ממס הכנסה. הפטור משתנה בין אחוזי נכות שונים ובין גיל ומצב תעסוקתי (פנסיונרים, מובטלים עקב איבוד כושר העבודה וכו'). מי שמקבל משכורת נמוכה מהממוצע יקבל פטור גבוה יותר מאלו המרוויחים יותר ברוב המקרים.
מי זכאי לפטור ממס הכנסה?
כל אזרח במדינה שיש לו נכות רפואית או בעיה רפואית קשה כמו למשל עיוורון, סרטן, פרקינסון, מחלות לב או מחלות ריאה, אירוע מוחי, סכרת ועוד סוגים רבים נוספים של מחלות. הפטור ממס הכנסה יינתן לפי קביעת אחוזי נכות על ידי רופאים בוועדות הרפואיות. בנוסף יש קריטריונים נוספים כמו למשל –
- אזרחות במדינת ישראל
- מעל גיל 18
- לפני יציאה לפנסיה ופרישה לגמלאות
- אחוזי נכות מתאימים לתנאים של המדינה לקבלת פטור ממס הכנסה והאם הם קבועים או זמניים או ללפחות 185 ימים בשנה.
- האם המצב הרפואי מונע מאותו אדם את כושר עבודתו
אחוזי נכות לפטור ממס הכנסה
גם אם למשל תקבלו 90 אחוזי נכות אך הנכות תקבע לכם לפחות מ- 185 ימים לא תקבלו פטור ממס הכנסה מכיוון שהנכות צריכה להיות קבועה ולא זמנית לתקופה כל כך קצרה. כך גם למשל תוכלו לשקלל את כלל הנכויות השונות שלכם אם יש לכם יותר מבעיה רפואית אחת וקיבלתן אחוזים שונים על כל בעיה רפואית.
לסיכום
לקבלת פטור ממס הכנסה יש להגיש בקשה לפטור ולאחר מכן לעבור וועדה רפואית בה תאושר או תדחה הבקשה שלכם. אם הבקשה שלכם אושרה ואתם רוצים לדעת מה גובה הפטור שקיבלתם בסכום מדויק יהיה לכם קל לדעת כשתענו על כלל השאלות שכתבנו למעלה ובהתייעצות עם מומחה בתחום.
גובה הפטור משתנה בהתאם לגילאים השונים שמגישים את הבקשה, למצב התעסוקתי שלכם, הבעיה הרפואית שלכם וגובה אחוזי הנכות שנקבעו לכם בוועדה הרפואית, גובה המשכורת החודשית שלכם והאם קיבלתם פטור זמני או קבוע.