תקופת ההתבגרות היא אחת מהתקופות המורכבות ביותר במהלך חיינו. אנו מתמודדים עם שינויים נפשיים, גופניים וסביבתיים בצורה הרבה יותר אינטנסיבית בשנים הללו. תקשורת עם ילד מתבגר היא דבר יותר מורכב כתוצאה מכך. במאמר הבא נסקור 8 דרכים לתקשר נכון עם המתבגר.
-
תקשורת לאחר רכישת כלים מתאימים
אף אחד לא מלמד אותנו איך להיות הורים. לכן, אם אתם מעוניינים לתקשר עם הילד המתבגר שלכם בצורה אידיאלית, זו לא בושה לרכוש כלים ומיומנויות שיאפשרו לכם לתקשר איתו בצורה הרבה יותר טובה. הדרכת הורים למתבגרים מאפשרת להורים ללמוד טכניקות ומיומנויות כאלו, שיאפשרו תקשורת מוצלחת יותר עם הילד המתבגר שלכם.
-
דיבור בגובה העיניים
באמצעות הדרכת הורים למתבגרים, כפי שקיימת גם הדרכת הורים לגיל הרך, ניתן להבין את נקודת המבט של הנער המתבגר. בין היתר, הנער המתבגר מחפש דמות שתדע לדבר איתו גם בגובה העיניים. דיבור בגובה העיניים היא הרבה יותר מסיסמה. כאשר מדברים עם נער בגובה העיניים, הוא מרגיש שיש מישהו שמבין אותו ורוצה בטובתו.
-
לתת למתגבר את המרחב שלו
הרבה מהנערים זקוקים למרחב האישי שלהם בתקופת ההתבגרות. בתור הורים, יש לנו צורך תמידי לדאוג, לגונן ולשמור על הילדים שלנו. זה יכול לגרום לנו לפעמים להציק להם מעט בשאלות כאלו ואחרות. לפעמים כדאי להבין מתי המתבגר רוצה את המרחב שלו לעצמו, ולא ללחוץ עליו.
-
גישה סמכותית
אל תשכחו – אתם הורים. אומנם חשוב לתת לנער המתבגר את המרחב האישי שלו וחשוב לדבר אליו בגובה העיניים, אבל לפעמים צריך גם לנקוט בגישה סמכותית. בגיל הזה נערים מתבגרים בוחנים גבולות, גם כדי להבין בצורה טובה יותר מה מותר ומה אסור בתקופה החדשה של החיים שלהם. הצבת סמכות תקנה להם וודאות.
-
ליצור שיח
כאשר אתם רוצים להעביר מסר מסוים לילד מתבגר, שימו לב שאתם לא נואמים בפניו. נאומים עשויים להיכנס מצד אחד ולצאת מהצד השני. נסו ליצור עימו שיח ולשלב אותו בנושא השיחה, תוך כדי קבלת תגובות ממנו.
-
עקביות והתמדה
אם אתם מנסים לתקשר עם הילד המתבגר שלכם בצורה מסוימת, שימו לב שדרך ההתקשרות איתו נעשית בצורה עקבית. עקביות והתמדה יחזקו את הוודאות אצל הנער המתבגר וימנעו ממנו תחושות בלבלול.
-
פניה בדרך רגישה
בגיל ההתבגרות נערים נחשפים לסוגיות הרבה יותר רגישות ואינטימיות, בפעם הראשונה בחיים שלהם. לכן, כאשר אתם רוצים לדבר איתם על סוגיות כאלו ואחרות, שעשויות להיות מביכות או טעונות, פנו אליהם בצורה רגישה ואל תפעילו לחץ.
-
אמפטיה וסימפטיה
לא תמיד נערים מתבגרים מצליחים להראות את הרגשות שלהם בצורה הטובה ביותר, ובכל זאת, גם הם רוצים חום ואהבה. זהו מתי צריך להביע אמפטיה וסימפטיה כלפיהם, ועשו זאת ברגישות.